Kategori: Tema / Kommentarer: 3

Når er det riktig å debutere seksuelt?


Jeg vil bare begynne med å si at i dette innlegget så kommer jeg til å skrive om MINE egne meninger og synspunkter,så visst noen som leser dette ikke er enig i det jeg skriver,respekterer jeg det,fordi jeg skal ikke si at det jeg skriver nå er 100% riktig og at alle burde tenke på den samme måten som meg.Så ett av de temaene meg og venner ofte ender opp på er sex,og det er vel ikke rart,det er jo en naturlig ting å gjøre.Dessuten så er det ett ganske inntresangt tema,am i right? Og alle har jo ulike meninger om hva som er riktig og galt å gjøre når det gjelder sex og sånnt.Noen mener at man skal vente til man er 16 mens andre sier at visst man føler seg klar til å gjøre det og man har funnet en man stoler på og er trygg med,er det bare til å kjøre løpet ut.Vel jeg er enig med dem som sier at man skal ha sex når man føler seg klar,helst med en man er kjent med,stoler og er trygg på.For hvem kan da egentlig si at det er galt?Det er jo ditt eget valg,og visst du gjør en feil,så lærer du av det.Men det som er greien er at den seksuelle lavalderen er på 16 år,noen mener at den burde være høyere og noen mener den burde vært lavere.Og det er jo fint at den regelen finnes,for visst en som er eldre enn 16 har sex med en som er yngre enn 16,kan han/hun bli straffet for det,og det er jo en av de positive tingene med den regelen,den beskytter unge.Men hva skjer når det er et par,jenten er under 16 og gutten over,og de vil begge ha sex fordi de føler at de er klar,er det da galt å si at,Nei,dere kan ikke gjøre noe fordi det ikke er lov? Det høres bare helt forbanna teit ut i mine ører hvertfall.Og som sakt,regler er til for å brytes.

Så var det det med press fra vennegjengen,og det eneste jeg har å si til det er ''fuck that''.Hvorfor skal man la noen ANDRE påvirke livet ditt på den måten? Det er jo ikke de som skal dele kroppen sin med en annen for første gang er det? Joda,selvsakt kan det være skremmende å stå opp mot dem å si at nei,jeg bestemmer over min egen kropp og jeg kommer ikke til å ligge med noen bare fordi dere har gjort det.Men det er egentlig den eneste måten å stå opp mot presset på,for visst du gir etter og ender opp med å ha det forferdelig både UNDER og ETTER å ha hatt sex,så kan de ikke ta bort den smerten.Og da er det bare ditt problem.Hvem kan du da skylde på? For du kan jo ikke si at det er vennene dine sin feil at du har det forferdelig i ettertid,for det er det slettes IKKE! Man har et valg,og det gjelder bare å ta det riktige valget.Simle as that.

//Hva er dine meninger? Vente til du er over den sekuelle lavalderen eller når du føler deg klar?Vilduurrr
14.07.2012 kl.16:27
helt enig med deg! Syns 16 er passelig, om man er klar før det så får man gjør det da!
amalieskurtveit
14.07.2012 kl.17:03
Vente til man er 16, helst, men dersom man er moden og klar før det så har jeg ikke noe i mot det. Regelen er der for en grunn, men og for å brytes slik som du sa :) haha
amalie
15.07.2012 kl.00:49
Jeg mener at en bør vente til en er vertfall 16! jeg tror helt ærlig ikke noen er virkelig klar for å ha sex før den tid. Både i hode og jeg tror heller ikke noen har vert i et fast forhold såpass lenge til at jeg syns de burde hatt sex (altså jeg tror ikke forholdet hadde hatt noe godt av det) Jeg tror også at regelen er der for en grunn. Det er for ens eget beste!

Noe jeg syns er viktig også er å vente til du har funnet deg den rette! Jeg tror at alt vil bli mye bedre da! Så om du tror du har funnet den rette, har sex og slår opp, mener jeg absolutt ikke at det er galt. Men det ville jo vere synd.. Utifra at jeg er kristen mener jeg at det er lurt å vente til ekteskap. Funker kanskje ikke for alle, men når jeg skal gifte meg syns jeg ikke det hadde vert noe gøy om mannen min hadde hatt sex med hele verden! Nei, spesielt for jenter, er jomfrudommen noe spesielt! Jeg vil ikke gi den til den til hvem som helst ;-)


hits