Kategori: Tema / Kommentarer: 2

Innvandrer politikken


Dette innlegget er hentet fra DENNE bloggen,ville bare dele det videre forde det hun skriver er så bra.Og det at hun skriver om et så viktig tema,syns jeg at alle burde lese dette innlegget.


For å forstå hvorfor jeg skriver dette, må du se på dette bildet. Jeg mener at enhver invandrer som får lov til å bosette seg i Norge, skal kunne oppfylle de minimale kravene som å lære seg språket og norsk kultur. Jeg forstår virkelig ikke hvordan en person kan bo i et land i mer enn ti år og likevel ikke kunne snakke det språket som snakkes rundt han/henne. Jeg klarer ikke å ta slike mennesker seriøst. Ti år har man hatt tid til å kunne et språk i det lande en lever i. Hvordan er det mulig å bo uten å kunne kommunisere? Likevel vil jeg si at samfunnet har også sine oppgaver når det gjelder integrering. Først og frems, man lærer ikke norsk av å bli plasert i en norsk-klasse med en haug utlendiger fra forskjellige land. Fordi de virkelig kun snakker deres språk når de er sammen. Jeg er vitner til dette.

Da jeg kom til Norge, ville jeg med en gang i min egen klasse, blandt de innfødte. Det var greit å få ekstra timer med norsk vedsiden av, men samtidig trengte jeg å høre nordmenn snakke norsk. En annen ting er at man ikke blir integrert av seg selv. Fordi nordmenn generelt har et veldig stygt syn på utlendinger, velger de å stenge dem ut av arbeids og samfunnslivet. Enhver utlending kan ikke komme og kaste seg på en gjeng nordmenn som vil ha han ut av landet. Det er for mye hat og fordommer som ligger der fra før av.

Det at utlendinger for skylda for alle de feilene andre folk gjør, gjør også at man føller seg uønsket. Noe mange gjør bevisst. I media blir utlandske navn hevet opp, men norske navn blir ikke nevnt. Dette sier mye om det samfunnet vi bor i. Når en invandrer som har fått norskstatsborgerskap ikke får jobb i flere år på rad, fordi vedkommende har et utenlandsk navn. Sier ikke det mye om hvilken fordommer folk har mot invandrere generelt. På grunn av dette blir flere mennesker sittende og lever på dine skattepenger. Det er en grunn til hvorfor enkelte utlendinger oppfører seg på den måten de gjør. Ingenting kommer av seg selv. 


Tenk deg godt om. Hva hadde du gjort dersom du ble sittende på NAV, fordi du ikke får dine menneskerettigheter på lik linje som alle andre, fordi de heter Ola Norman og du Ali Abdul? Folk med sterke meninger må virkelig undersøke litt mer om ting før de flyr løs i media. Virkelig, learn before you speak. Nok en gang, Norge er verdens beste land å bo i for veldig få av oss. Folk må snart slutte å si det, det begynner å bli litt flaut.

//Hva er ditt syn på innvandrere i Norge? amalie
26.07.2012 kl.00:49
veldig bra skrevet! orker ikke skrive mitt syn akkurat nå. vi får ta det en gang på privaten ;-***
Kumba Bonga
26.07.2012 kl.23:12
amalie: sounds good ! :D


hits