Kategori: Tema / Kommentarer: 3

TEMA: abort


I dette innlegget kommer jeg til å komme med MINE meninger,og jeg sier overhode ikke at det er riktig for alle å tenke sånn som meg,men det funker hvertfall for meg.Så visst dere er uenige om det jeg skriver nå,helt greit.


ok,så stort sett alle vet at det finnes to typer abort,som da er:
SPONTAN ABORT
:Spontan abort er når kroppen avstøter et foster uten at kvinnen ønsker det. Årsaken kan være at det er har skjedd noe feil når sæd og egg cellene smeltet sammen, kvinnen er syk, er stresset eller er i ubalanse.  Andre ting som kan påvirke fosteret er psykiske påkjenninger(lite søvn, mye stress eller andre belastninger.), rusmidler, røyking og enkelte medisiner.

PROVOSERT ABORT:
Provosert abort er når kvinnen ønsker å avbryte svangerskapet. Årsaken til dette kan være mange, hun har allerede nok barn, ikke økonomi nok til å ta seg av et barn eller at hun rett og slett ikke orker. Mange unge jenter vil ønske og ta abort pågrunn av at de går på skole, de vil ikke at foreldrene skal få vite om det eller at de ikke har mulighet for å ta seg av barnet. I Norge i motsetning til mange andre land,har selvbestemt abort, det betyr at en kvinne selv kan velge å ta abort. En avgjørelse bør bli tatt før sluttet av den 12. svangerskaps uke, etter det må man søke abort fra to leger om lov til å ta abort.. Og etter den 18. uke må man ha svært sterke grunner til å ta abort, for å få lov. De fleste svangerskapsbrudd skjer i den 8. uke.

Og jeg tenker at abort ikke skal være en slags prevensjonsmiddel,på noe som helst vis!  For hva er meningen med å ha ubeskyttet samleie i det hele tatt? for så å bli gravid,selv om man ikke ønsker det og derreter ta abort? Først og fremst er det ganske dumt,for man må jo kjønne at det er en annen skapning man tar livet av.Og mange vil sikkert si at ´´nei,det er ikke blitt et foster enda så teknisk sett er det ikke verdt noe´´.Men jo,tenk,selv om det ikke er blitt til noe ¨foster¨enda,betyr det ikke at det ikke er like mye verdt som meg og deg.Det kommer jo til å utvikle seg i løpet av den tiden den er i magen din.
 Til de unge der ute som velger å ligge med noen i ung alder,så bør man være klar over hvor mye som kan gå galt.Og man skal ikke tenke at neida,ingenting skjer denne gangen,men når du merker at du ikke har fått mensen og brystene dine blir større,fu bli kvalm om morningen og blir rundere i anskiktet.Hva gjør du da?For du kan ikke gå tilbake i tid å angre på at du hadde samleie med en annen.Og siden det er flere og flere unge som velger å ta abort i disse dager,bør man være klar over at det ikke bare går utover enselv,men også foreldere,venner,skole og fritid.Og tenk på skyldfølelsen man får senere? Skyldfølelsen over å ha tatt et liv så dyrebart og skjært.Bare tenk før du handler.For velger man å ta abort,kommer tankene om hav som egentlig kunne ha skjedd om du IKKE hadde fjernet barnet.Tanken på hvpordan livet hadde vært med en liten skapning som du har skapt....
  Det er jo ikke alle som velger å bli gravid,Det er jo dem som blit voldtatt.Men er det da riktig for dem å kunne ta abort? Jeg mener at det burde være det.For hvem vil vel gå rundt i 9 måneder å bære på ungen til noen du missliker eller aldri har truffet?Ingen vil vel det.Men valget er jo opp til vært enkelte.
Jeg er full klar over at teksten kanskje ikke helt ga mening,eller det kanskje var skrevet litt hultatt til bultatt,men det jeg prøver å si er at man ikke bør bruke abort som prevensjonsmiddel.Enkelt og greit.cthe.blogg.no
05.09.2012 kl.22:49
helt enig med deg! :) bra skrevet!
Amalie
06.09.2012 kl.15:46
jeg er veldig enig med det du har skrevet her Kumba! Liker at du lagde innlegg om det :)
Kumba Bonga
06.09.2012 kl.16:12
Amalie: den var faktisk din ideeeeee :D <3


hits