Kategori: Tema / Kommentarer: 3

TEMA: Drap,voldtekt og presidentvalg


Det er jo ikke til å unngå å høre eller lese om Sigrids dødssak overalt.Og det er jo forståelig.For det som skjedde med jentungen er jo helt forferdig,egentlig helt utrolig at noe sånnt kan skje.Som oftest pleier vi jo å høre om folk som blir drept daglig,men ikke i Norge.Det er i land langt borte.Og når det skjer i Norge kommer det egentlig som et sjokk for meg.Hver gang.Jeg vet ikke hvrofor.For Norge er jo verdens beste land å bo i,ikke sant? Vel jo,det er ET av verdens beste land,men syns det blir for dumt å kåre noe til ´´verdens beste´´. For selv om landet har all den økonomien den skulle trenge og alle ressursene blir det ikke automatisk beste landet å bo i.For det skjer jo forsatt knivstikking og mord overalt.Voldtekter blir det også bare flere og flere av.Er det da verdens beste land å bo i når folk ikke lenger føler seg trygge? Det er jo nesten blitt sånn at folk går rundt å er redd for at noe galt skal skje emd dem eller at de skal bli kidnappet eller voldtatt.
 Og det med de to mennene politiet og sikkert mange andre tror har drept Sigrid: tenk om de er uskyldige da? Hva skjer da? Skal de bare gå rundt å leve livet sitt videre da? Det er jo ikke mulig når livet deres bokstavelig talt ødlegges av alt dette oppstyret.For det vil ikke hjelpe å si undskyld til deg.Det vil heller ikke hjelpe å sende dem roser og kort og håper at alt blir bra igjen.For så enkelt er det ikke når folk alt har bestemt seg for at de er skyldig.Halve Landet hater dem nå,de får aldri et normalt liv etter dette.Med mindre de flytter til en eller annen stamme nede i Afrika eller Amerika og bestemmer seg for å leve der for resten av livet sitt.

Men om de blir funnet skyldig i drapet av Sigrid er det jo ute med dem.Det kommer jo uansett ikke noe godt ut av dette nå,Familie og venner har det vondt.Og visst de blir sotte i fengsel,er saken likevel ferdig? Vil det ikke forsette? Blir det ikke sånn at politiet kommer til å si at folk burde passe på barna sine å ikke la dem gå ut alene? Ting ser egentlig ikke ut til å bli bedre i Verden.Utrolig leit egentlig.Er så masse som skjer: Nå i Amerika er det sånn at presidentvalget står rett rundt hjørnet.og mangen mener at Obama skal av ledelsen og heller la Mitt Romney ta over nå.Men tenk på det.Obama har sotte der i 4 år og likevel klart å gjøre en hel del forandringer på den korte tiden.For det er ingen som kan forandre en nasjon bare på 4 år.Det kommer til å ta så mye lengre tid enn det! Så min mening er at Obama burde få en sjans til.Det sier jeg ikke bare fordi han er den første mørkhudede presidenten i USA,men rett og slett fordi jeg vet at han er rett mann for det.Han har jo allerede gjort så mye framgang,så hvorfor la noen andre ta over? Burde ikke bare han få gjøre seg ferdig?Og visst han bommer av og til,hvada? Det er ikke sånn at presidenter er prfekt.De er vanlige folk også!
  Så er det den krigen som man også kan kalle det som foregår i Midtøsten nå.Det går jo ikke en eneste dag uten at man hører om hvor mange Syriske folk som har blitt drept i angrep.Er jo helt forferdelig.Kjønner egentlig ikke hvordan folk kan ha hjerte nok til å drepe sitt EGET folk.Hva er det for noe? Hvem er det som bestemmer at noen andre ikke fortjener å leve?Når skal dette egentlig ta slutt? Hvor mange folk skal dø før landet blir et fredelig sted? Blir egentlig bare oppgitt,stresset og lei av alt som foregår i verden den dag idag.Så nå sier jeg meg ferdig for denne gang.Har en innlevering å arbeide med.SnakkesJen
06.09.2012 kl.18:35
Utrolig bra skrevet av deg Kumba !
Amalie
06.09.2012 kl.18:48
Er så enig!! At eg stakkar tilfeldig jente skal bli drept slik? Er så unødvendig... Itillegg til at hele saken er tragisk, må alle jenter (og gutter også da) pluss foreldre gå rundt å være bekymret.. åårh, blir så irritert.. helt forferdelig måten enkelte kan bare ta liv på! Hvordan klarer de det? Å ha det på sannvittigheten må være det verste!! vite at du har drept et mennenske og ødelagt livet til mange venner og familie.. blir kvalm av tanken..

btw Liker sånne tema innlegg! Det er bra, du er flink :*
Kumba Bonga
06.09.2012 kl.20:45
Amalie: er utrolig fint at du gidder å lese hele da! Tusen takk <3


hits