Kategori: Tema / Kommentarer: 5

THE REAL AFRICA


Har lenge vurdert å skrive dette innlegget her,men har bare aldri fått meg til å gjøre det.Vet egentlig ikke hvorfor,men idag har jeg bestemt meg for å ta opp noe som jeg virkelig har en mening om.Altså tingen er at jeg føler og mener at selve Afrika blir sett på helt feil.Ikke bare av få,men av flere tusen folk.Vi ser daglig på tv fattige barn som trenger faddere og som lever i dårlige vilkår og alt det.Det er fint at folk vil hjelpe de mindre heldige å alt det,er ikke det jeg mener.Men det gjør at folk automatisk begynner å tro at ALLE i Afrika er fattig.Noe som ikke engang er litt sant.Blir egentlig så veldig sint for det er ikke engang halvparten av landene i Afrika som er så fattig som det blir vist på tv.

 Jeg tror egentlig at folk innerst inne vet at afrika er et fint kontinent,men det ligger langt under i bevisstheten.Bare tenk på det,om du spør en person,uansett hvor den personen er fra om hva de tenker på med en gang de hører ordet Afrika.De fleste svarer nok fattigdom,sult,aids ++.Men er det virkelig Afrika? Er det virkelig sånn hele afrika ser ut? Fattige og utsultede folk? Det er folk som ikke engang tenker på at grunnen til at de fattigeste landene i Afrika er så fattig er på grunn av europeere.De kom,tok det de ville av både eiendeler og mennesker.Jeg mener,hvor menneskelig er det? Hvem gir ett menneske makten til å eie noen andre?Ha dem som slaver og det i tilleg må leve i dårlige vilkår? De blir frarevet familiene sine og hjemmet sitt og må ta del i en helt ny verden.Blir rett og slett sliten,sint og frustrert av den tanken.
  Men ja,Europeere kom og tok det de ville ha,og hva etterlot de seg? Jo,mange folkeslag ble blandet sammen og det oppstod konflikter.Folk mistet alt de eide,og hva er det å gjøre når man ikke har noen å snu seg til etter hjelp for alle dine nærmeste er like fattig som deg? Og det at familier utvider seg,så ender jo barna også i fattigdom igjen.Og sånn forsetter det videre og videre i flere generasjoner.Det er jo også mange barn som dør på grunn av underænering,diare og aids og alle de sykdommene.Da må jo familiene prøve å få flere og flere barn sånn at deres generasjon overlever.
  Ja,selvsakt er det mange folk i Afrika,er ikke alle som har råd eller har hørt om prevensjon.Noen blir voldtatt og noen er ofre til sex-slaveri.Det ligger en historie bak alt som skjer nede i Afrika,og jeg er så lei av at folk skal tenke så feil som de gjør.jeg skal selvsakt ikke dra alle under samme kam å si at alle tenker at Afrika er et fattig sted,men ærlig talt.De fleste har de tankene. 

Spørsmål som "bodde du i et hus når du var der nede?" og "Brukte du sko og klær?" er noen av de mange spørsmålene jeg ble bombadert med da jeg først begynte på skolen.Og herregud,hva slags spørsmål er det egentlig? Hvor dum går det an å bli? Jeg kjønner at noen folk kanskje bare lurer fordi det er det de har lært,men faen heller.Undersøk litt før du åpner kjeften for å snakke.For det der er ikke bare frekt men også  forhåndsdømming nesten.Helt forjævlig. Hadde egentlig bare lyst å svare at nei,jeg brukte ikke sko,undertøy eller noen form for klær når jeg bodde der nede.Jeg bodde heller ikke i et hus men i skogen.Men det går jo ikke,måtte svare dem ordentlig sånn at de kunne holde kjeft.
    Afrika er så mye mye mer enn bare fattigdom og sykdommer.Det er et vakkert sted rett og slett.Selv om de fattige ikke har så mye er de forsatt glad.Hvorfor? Fordi bare for dem å kunne overleve til neste dag er noe dyrebart.Afrika er der alt liv startet,og er hjem til noen av Verdens vakreste dyr.Maten er bra,klærene og fargene er fine,og det er så mange fine steder å oppleve.Siste men ikke minst så er menneskene herlige.Smilende og vennlige mennekser.
Selv vil jeg når jeg blir eldre kunne reise tilbake dit å bo der en liten stund.Har ikke vært der på snart 10 år. 

//Har du vært i Afrika noen gang? Lise
17.10.2012 kl.21:14
hei, elsker det du har skrevet!

Men kan du lage en innlegg om hjemmelandet ditt?

og når du har tenkt til å dra dit, og når dro du derfra?

Jeg har lest at det finnes forskjellige stammer der du kommer fra, kan du skrive om det? Veldig interessant :)

Leste en bok som heter ' en bedre dag i morgen av Ismhael Beah' Beste boka!:)
Kumba Bonga
17.10.2012 kl.21:38
Lise: ja,jeg kan faktisk ta å skrive ett innlegg om det :)
har faktisk lest den boken selv,ganske så bra,og han gutten er fra mitt hjemland
I d a C h a r l o t t e ~
18.10.2012 kl.01:04
Har utrolig lyst til å reise til Afrika. Har faktisk hatt et litt annet syn på Afrika siden jeg var liten, ettersom en god venninne av meg er derfra (: Hun lærte meg mye om den rike kulturen og hvordan det faktisk var!
Kumba Bonga
18.10.2012 kl.08:56
I d a C h a r l o t t e ~: ååe,så søtt! Tusen takk <3
malonely
18.10.2012 kl.16:59
Så bra skrevet Kumba! :) Jeg har aldri vært i afrika nei, men jeg har kjempelyst til å dra dit. Har alltid hatt lyst til å dra på safari i afrika, haha! som du sier, hjemmet til noen av verdens vakreste dyr.


hits