Kategori: Tema / Kommentarer: 5

THE REAL AFRICA


Har lenge vurdert å skrive dette innlegget her,men har bare aldri fått meg til å gjøre det.Vet egentlig ikke hvorfor,men idag har jeg bestemt meg for å ta opp noe som jeg virkelig har en mening om.Altså tingen er at jeg føler og mener at selve Afrika blir sett på helt feil.Ikke bare av få,men av flere tusen folk.Vi ser daglig på tv fattige barn som trenger faddere og som lever i dårlige vilkår og alt det.Det er fint at folk vil hjelpe de mindre heldige å alt det,er ikke det jeg mener.Men det gjør at folk automatisk begynner å tro at ALLE i Afrika er fattig.Noe som ikke engang er litt sant.Blir egentlig så veldig sint for det er ikke engang halvparten av landene i Afrika som er så fattig som det blir vist på tv.

 Jeg tror egentlig at folk innerst inne vet at afrika er et fint kontinent,men det ligger langt under i bevisstheten.Bare tenk på det,om du spør en person,uansett hvor den personen er fra om hva de tenker på med en gang de hører ordet Afrika.De fleste svarer nok fattigdom,sult,aids ++.Men er det virkelig Afrika? Er det virkelig sånn hele afrika ser ut? Fattige og utsultede folk? Det er folk som ikke engang tenker på at grunnen til at de fattigeste landene i Afrika er så fattig er på grunn av europeere.De kom,tok det de ville av både eiendeler og mennesker.Jeg mener,hvor menneskelig er det? Hvem gir ett menneske makten til å eie noen andre?Ha dem som slaver og det i tilleg må leve i dårlige vilkår? De blir frarevet familiene sine og hjemmet sitt og må ta del i en helt ny verden.Blir rett og slett sliten,sint og frustrert av den tanken.
  Men ja,Europeere kom og tok det de ville ha,og hva etterlot de seg? Jo,mange folkeslag ble blandet sammen og det oppstod konflikter.Folk mistet alt de eide,og hva er det å gjøre når man ikke har noen å snu seg til etter hjelp for alle dine nærmeste er like fattig som deg? Og det at familier utvider seg,så ender jo barna også i fattigdom igjen.Og sånn forsetter det videre og videre i flere generasjoner.Det er jo også mange barn som dør på grunn av underænering,diare og aids og alle de sykdommene.Da må jo familiene prøve å få flere og flere barn sånn at deres generasjon overlever.
  Ja,selvsakt er det mange folk i Afrika,er ikke alle som har råd eller har hørt om prevensjon.Noen blir voldtatt og noen er ofre til sex-slaveri.Det ligger en historie bak alt som skjer nede i Afrika,og jeg er så lei av at folk skal tenke så feil som de gjør.jeg skal selvsakt ikke dra alle under samme kam å si at alle tenker at Afrika er et fattig sted,men ærlig talt.De fleste har de tankene. 

Spørsmål som "bodde du i et hus når du var der nede?" og "Brukte du sko og klær?" er noen av de mange spørsmålene jeg ble bombadert med da jeg først begynte på skolen.Og herregud,hva slags spørsmål er det egentlig? Hvor dum går det an å bli? Jeg kjønner at noen folk kanskje bare lurer fordi det er det de har lært,men faen heller.Undersøk litt før du åpner kjeften for å snakke.For det der er ikke bare frekt men også  forhåndsdømming nesten.Helt forjævlig. Hadde egentlig bare lyst å svare at nei,jeg brukte ikke sko,undertøy eller noen form for klær når jeg bodde der nede.Jeg bodde heller ikke i et hus men i skogen.Men det går jo ikke,måtte svare dem ordentlig sånn at de kunne holde kjeft.
    Afrika er så mye mye mer enn bare fattigdom og sykdommer.Det er et vakkert sted rett og slett.Selv om de fattige ikke har så mye er de forsatt glad.Hvorfor? Fordi bare for dem å kunne overleve til neste dag er noe dyrebart.Afrika er der alt liv startet,og er hjem til noen av Verdens vakreste dyr.Maten er bra,klærene og fargene er fine,og det er så mange fine steder å oppleve.Siste men ikke minst så er menneskene herlige.Smilende og vennlige mennekser.
Selv vil jeg når jeg blir eldre kunne reise tilbake dit å bo der en liten stund.Har ikke vært der på snart 10 år. 

//Har du vært i Afrika noen gang? 


Kategori: Tema / Kommentarer: 3

TEMA: Drap,voldtekt og presidentvalg


Det er jo ikke til å unngå å høre eller lese om Sigrids dødssak overalt.Og det er jo forståelig.For det som skjedde med jentungen er jo helt forferdig,egentlig helt utrolig at noe sånnt kan skje.Som oftest pleier vi jo å høre om folk som blir drept daglig,men ikke i Norge.Det er i land langt borte.Og når det skjer i Norge kommer det egentlig som et sjokk for meg.Hver gang.Jeg vet ikke hvrofor.For Norge er jo verdens beste land å bo i,ikke sant? Vel jo,det er ET av verdens beste land,men syns det blir for dumt å kåre noe til ´´verdens beste´´. For selv om landet har all den økonomien den skulle trenge og alle ressursene blir det ikke automatisk beste landet å bo i.For det skjer jo forsatt knivstikking og mord overalt.Voldtekter blir det også bare flere og flere av.Er det da verdens beste land å bo i når folk ikke lenger føler seg trygge? Det er jo nesten blitt sånn at folk går rundt å er redd for at noe galt skal skje emd dem eller at de skal bli kidnappet eller voldtatt.
 Og det med de to mennene politiet og sikkert mange andre tror har drept Sigrid: tenk om de er uskyldige da? Hva skjer da? Skal de bare gå rundt å leve livet sitt videre da? Det er jo ikke mulig når livet deres bokstavelig talt ødlegges av alt dette oppstyret.For det vil ikke hjelpe å si undskyld til deg.Det vil heller ikke hjelpe å sende dem roser og kort og håper at alt blir bra igjen.For så enkelt er det ikke når folk alt har bestemt seg for at de er skyldig.Halve Landet hater dem nå,de får aldri et normalt liv etter dette.Med mindre de flytter til en eller annen stamme nede i Afrika eller Amerika og bestemmer seg for å leve der for resten av livet sitt.

Men om de blir funnet skyldig i drapet av Sigrid er det jo ute med dem.Det kommer jo uansett ikke noe godt ut av dette nå,Familie og venner har det vondt.Og visst de blir sotte i fengsel,er saken likevel ferdig? Vil det ikke forsette? Blir det ikke sånn at politiet kommer til å si at folk burde passe på barna sine å ikke la dem gå ut alene? Ting ser egentlig ikke ut til å bli bedre i Verden.Utrolig leit egentlig.Er så masse som skjer: Nå i Amerika er det sånn at presidentvalget står rett rundt hjørnet.og mangen mener at Obama skal av ledelsen og heller la Mitt Romney ta over nå.Men tenk på det.Obama har sotte der i 4 år og likevel klart å gjøre en hel del forandringer på den korte tiden.For det er ingen som kan forandre en nasjon bare på 4 år.Det kommer til å ta så mye lengre tid enn det! Så min mening er at Obama burde få en sjans til.Det sier jeg ikke bare fordi han er den første mørkhudede presidenten i USA,men rett og slett fordi jeg vet at han er rett mann for det.Han har jo allerede gjort så mye framgang,så hvorfor la noen andre ta over? Burde ikke bare han få gjøre seg ferdig?Og visst han bommer av og til,hvada? Det er ikke sånn at presidenter er prfekt.De er vanlige folk også!
  Så er det den krigen som man også kan kalle det som foregår i Midtøsten nå.Det går jo ikke en eneste dag uten at man hører om hvor mange Syriske folk som har blitt drept i angrep.Er jo helt forferdelig.Kjønner egentlig ikke hvordan folk kan ha hjerte nok til å drepe sitt EGET folk.Hva er det for noe? Hvem er det som bestemmer at noen andre ikke fortjener å leve?Når skal dette egentlig ta slutt? Hvor mange folk skal dø før landet blir et fredelig sted? Blir egentlig bare oppgitt,stresset og lei av alt som foregår i verden den dag idag.Så nå sier jeg meg ferdig for denne gang.Har en innlevering å arbeide med.Snakkes


Kategori: Tema / Kommentarer: 3

TEMA: abort


I dette innlegget kommer jeg til å komme med MINE meninger,og jeg sier overhode ikke at det er riktig for alle å tenke sånn som meg,men det funker hvertfall for meg.Så visst dere er uenige om det jeg skriver nå,helt greit.


ok,så stort sett alle vet at det finnes to typer abort,som da er:
SPONTAN ABORT
:Spontan abort er når kroppen avstøter et foster uten at kvinnen ønsker det. Årsaken kan være at det er har skjedd noe feil når sæd og egg cellene smeltet sammen, kvinnen er syk, er stresset eller er i ubalanse.  Andre ting som kan påvirke fosteret er psykiske påkjenninger(lite søvn, mye stress eller andre belastninger.), rusmidler, røyking og enkelte medisiner.

PROVOSERT ABORT:
Provosert abort er når kvinnen ønsker å avbryte svangerskapet. Årsaken til dette kan være mange, hun har allerede nok barn, ikke økonomi nok til å ta seg av et barn eller at hun rett og slett ikke orker. Mange unge jenter vil ønske og ta abort pågrunn av at de går på skole, de vil ikke at foreldrene skal få vite om det eller at de ikke har mulighet for å ta seg av barnet. I Norge i motsetning til mange andre land,har selvbestemt abort, det betyr at en kvinne selv kan velge å ta abort. En avgjørelse bør bli tatt før sluttet av den 12. svangerskaps uke, etter det må man søke abort fra to leger om lov til å ta abort.. Og etter den 18. uke må man ha svært sterke grunner til å ta abort, for å få lov. De fleste svangerskapsbrudd skjer i den 8. uke.

Og jeg tenker at abort ikke skal være en slags prevensjonsmiddel,på noe som helst vis!  For hva er meningen med å ha ubeskyttet samleie i det hele tatt? for så å bli gravid,selv om man ikke ønsker det og derreter ta abort? Først og fremst er det ganske dumt,for man må jo kjønne at det er en annen skapning man tar livet av.Og mange vil sikkert si at ´´nei,det er ikke blitt et foster enda så teknisk sett er det ikke verdt noe´´.Men jo,tenk,selv om det ikke er blitt til noe ¨foster¨enda,betyr det ikke at det ikke er like mye verdt som meg og deg.Det kommer jo til å utvikle seg i løpet av den tiden den er i magen din.
 Til de unge der ute som velger å ligge med noen i ung alder,så bør man være klar over hvor mye som kan gå galt.Og man skal ikke tenke at neida,ingenting skjer denne gangen,men når du merker at du ikke har fått mensen og brystene dine blir større,fu bli kvalm om morningen og blir rundere i anskiktet.Hva gjør du da?For du kan ikke gå tilbake i tid å angre på at du hadde samleie med en annen.Og siden det er flere og flere unge som velger å ta abort i disse dager,bør man være klar over at det ikke bare går utover enselv,men også foreldere,venner,skole og fritid.Og tenk på skyldfølelsen man får senere? Skyldfølelsen over å ha tatt et liv så dyrebart og skjært.Bare tenk før du handler.For velger man å ta abort,kommer tankene om hav som egentlig kunne ha skjedd om du IKKE hadde fjernet barnet.Tanken på hvpordan livet hadde vært med en liten skapning som du har skapt....
  Det er jo ikke alle som velger å bli gravid,Det er jo dem som blit voldtatt.Men er det da riktig for dem å kunne ta abort? Jeg mener at det burde være det.For hvem vil vel gå rundt i 9 måneder å bære på ungen til noen du missliker eller aldri har truffet?Ingen vil vel det.Men valget er jo opp til vært enkelte.
Jeg er full klar over at teksten kanskje ikke helt ga mening,eller det kanskje var skrevet litt hultatt til bultatt,men det jeg prøver å si er at man ikke bør bruke abort som prevensjonsmiddel.Enkelt og greit.


Kategori: Tema / Kommentarer: 8

Norges fineste/vakreste/søteste


Altså,grupper som ''Norges fineste 95'er'',''Norges diggeste rumpe'' og ''Norges varkreste frisyre'' irriterer meg.ikke bare litt men j*vlig mye.Jeg tenker at det er greit med noen få stykk,men det at alle de andre gruppene plutselig skal dukke opp er bare teit,barnslig og veldig unødvendig.Det som kanskje plager meg mest er det at på grupper som ''Norges søteste kjærestepar'' er det folk som legger ut bilder av kjente folk som Kristin og Dennis.Og selvfølegelig får de flest ''likes'' av alle,og hvorfor det? Jo rett og slett fordi de kjent,men etter min mening gjør ikke det dem til Norges søteste par fordeom.
  Så er det de folkene som legger ut bilder av folk som tydeligvis er funksjonshemmet eller av folk som rett og slett er stygg.Og når jeg sier stygg,mener jeg utseendemessig stygg.For jeg har jo ikke peiling på hvordan personligheten deres er.Men hvorfor legge ut stygge folk på sånne grupper? Hva er meningen med det? For det er bare mobbing det der.Greit nok at den som legger ut bildet kjenner paret og de kanskje er veldig snill og alt det,men tenker de på at resten av oss som faktisk ser de bildene ikke har peiling på hvem de er? og at de ikke er noe fin for oss som ser dem?Visst ikke det var forståelig så kan jeg si det på en enklere måte: Ikke legg ut bilder av et par du kjenner,og som du egentlig vet ikke ser på bra ut på en gruppe som heter ''Norges steste kjærestepar''.For så å skrive under bildet at de ikke skal drepe deg og at de vinner lett,for gjett hva: de kommer mest sannsynlig ikke til å få mer enn 3-5 ''likes'',og de er ikke de som skal drepe deg,det er resten av oss.
 
Jeg har en venninne,Ingelin,og vi har mange ganger diskutert dette temaet.Og som oftest ender vi opp med å sende bilder av såkalte ''vakre'' eller ''digge'' folk til hverandre og le oss ihjel.For det er bare ironisk at en jente med skeive tenner,brunkrem og knall rosa sko skal være Norges fineste.Og ikke missforstå,alle er vakre på en eller annen måte,men com'an.Dere kjønner vel hva jeg mener.det går bare ikke ann å ikke le av sånnt galskap.Enkelt og greit
   Men det jeg har størst problem med er at på grupper som ''Norges fineste 96-er'' så er det som oftest jenter med tynn kropp,store pupper og kanskje langt hår som får mest ''likes''.Og det får meg til å tenke på skjønnhetsidealet.For det er så mange av oss jenter nå til dags som er så langt ifra fornøyd med vårt eget utseende og som ønsker å kunne forandre på alle slags mulige kroppsdeler.Og hvordan skal det hjelpe på selvtilliten at jenter med nesten ingen former og store pupper skal framstille hva som er vakrest i Norge? Alt dette er egentlig bare absurd spør du meg.Uansett så er dette temaet en av mange som irriterer meg så jeg orker ikke skrive mer her på dette innlegget.Og visst noen leste dette innlegget og kanskje fikk i tankene at jeg hater tynne folk med store pupper,så tar dere feil.Det er bare det at jeg hater at man skal bestemme hvem som er ''Norges fineste'' ved hjelp av ''likes''

Føl dere fri til å kommentere egne meninger :) 


Kategori: Tema / Kommentarer: 4

Y.O.L.O


Altså jeg begynner å bli grådig irritert på ''You only live once'' greiene.Det er ikke selve ordet som plager meg,det er bare det at det er så forbanna oppbrukt nå.Og jeg kjønner ikke hvorfor folk skriver y.o.l.o under profilbilder og tekster.Hva faen!
Hvordan skal y.o.l.o passe til et bilde av deg og en venninne eller en kompis som sitter på noen trapper? Det gir rett og slett ikke mening.

Men jeg tror at det også er endel folk som har missforstått konseptet.Fordi det å drikke seg full eller snuse eller røyke er ikke y.o.l.o. Langt ifra.Det man egentlig burde gjøre er å dra på fallskjerm-hopping eller svømme med haier.For hvor mangen ganger kommer man til å oppleve noe sånnt i livet? JO,veldig få ganger.Og det er yolo det.For det er ikke hver gang man svømmer med haier. Her er et eksempel på noe som er så langt ute på bærtur som det går ann å komme: ''Jeg sitter på hytten med familien og nyter en god frokost.YOLO'' eller ''Ute og røyker med venner.YOLO'' Herregud,kjenner at det begynner å boble inni meg av irretasjon når jeg leser sånne statuser på facebook eller noen annen plass egentlig. Det å skrive YOLO på sånne ting blir å si at man er verdens rikeste når man er steinfattig. (Nei det ga ikke mening,men dere kjønner hva jeg mener)  

                                   this is NOT y.o.l.o                                                this is!
dere kjønner det sant?
 


Kategori: Tema / Kommentarer: 2

Positiv tilbakemelding


Først og fremst vil jeg bare begynne med å si TUSEN TAKK til alle som faktisk har tatt seg tid til å kommentere så fint på bloggen min.Har aldri opplevd en eneste stygg kommentar her på bloggen,noe som føles utrolig bra.Jeg har mangen ganger lest på blogger der folk kommenterer de styggeste tingene,og ærlig talt,hvorfor? hvorfor gjør folk sånnt.Det er så unødvendig at det ikke er måte på.Men jeg er utrolig takknemlig,for da jeg først begynte å blogge hadde jeg virkelig ikke forestilt meg at det skulle bli så mye bra tilbakemelding.Og til alle dere som faktisk tar dere en tur innomm bloggen hver dag,thank you!

Det var en periode der jeg hadde nesten 200-300 lesere hver dag,og jeg kan ærlig talt si at jeg ikke følte meg så komfortabel da.Har egentlig ikke noe stort behov for at såpass mange skal lese bloggen min.(enda)Da var det sånn at jeg følte meg presset til å blogge minst 3 ganger daglig,og innhåldet måtte være supert.Og det bare fordi jeg måtte ta vare på alle de leserene jeg hadde fått.Selvfølgelig fikk jeg jo ikke tid til å blogge så mye,noe som førte til ferre lesere.Men jeg har ikke noe imot det,for uansett hvor få lesere jeg har,syns jeg at det viktigeste er at jeg LIKER å blogge,og at jeg ikke bare skal blogge på grunn av at jeg vil ha flest lesere eller havne på topplisten i .
   Jeg vil jo selvfølgelig være på topplisten i det området jeg bor i sånn at jeg får et større publikum,men den tiden kommer av      seg selv.Orker ikke stresse med sånnt.

VIKTIG MELDIG TIL VENNENE MINE:
Elise,Ingelin,Karina,Iselin og Amalie,dere er faktisk veldig søte som stikker innom bloggen min.Setter pris på kommentarene deres.Men dere vet at jeg ikke liker at dere leser høyt opp fra bloggen min menst jeg er til stedet,så kutt ut med det.Ellers.....neida.joda.neida.joda.neida.
love you !♥♥

 


Kategori: Tema / Kommentarer: 2

Innvandrer politikken


Dette innlegget er hentet fra DENNE bloggen,ville bare dele det videre forde det hun skriver er så bra.Og det at hun skriver om et så viktig tema,syns jeg at alle burde lese dette innlegget.


For å forstå hvorfor jeg skriver dette, må du se på dette bildet. Jeg mener at enhver invandrer som får lov til å bosette seg i Norge, skal kunne oppfylle de minimale kravene som å lære seg språket og norsk kultur. Jeg forstår virkelig ikke hvordan en person kan bo i et land i mer enn ti år og likevel ikke kunne snakke det språket som snakkes rundt han/henne. Jeg klarer ikke å ta slike mennesker seriøst. Ti år har man hatt tid til å kunne et språk i det lande en lever i. Hvordan er det mulig å bo uten å kunne kommunisere? Likevel vil jeg si at samfunnet har også sine oppgaver når det gjelder integrering. Først og frems, man lærer ikke norsk av å bli plasert i en norsk-klasse med en haug utlendiger fra forskjellige land. Fordi de virkelig kun snakker deres språk når de er sammen. Jeg er vitner til dette.

Da jeg kom til Norge, ville jeg med en gang i min egen klasse, blandt de innfødte. Det var greit å få ekstra timer med norsk vedsiden av, men samtidig trengte jeg å høre nordmenn snakke norsk. En annen ting er at man ikke blir integrert av seg selv. Fordi nordmenn generelt har et veldig stygt syn på utlendinger, velger de å stenge dem ut av arbeids og samfunnslivet. Enhver utlending kan ikke komme og kaste seg på en gjeng nordmenn som vil ha han ut av landet. Det er for mye hat og fordommer som ligger der fra før av.

Det at utlendinger for skylda for alle de feilene andre folk gjør, gjør også at man føller seg uønsket. Noe mange gjør bevisst. I media blir utlandske navn hevet opp, men norske navn blir ikke nevnt. Dette sier mye om det samfunnet vi bor i. Når en invandrer som har fått norskstatsborgerskap ikke får jobb i flere år på rad, fordi vedkommende har et utenlandsk navn. Sier ikke det mye om hvilken fordommer folk har mot invandrere generelt. På grunn av dette blir flere mennesker sittende og lever på dine skattepenger. Det er en grunn til hvorfor enkelte utlendinger oppfører seg på den måten de gjør. Ingenting kommer av seg selv. 


Tenk deg godt om. Hva hadde du gjort dersom du ble sittende på NAV, fordi du ikke får dine menneskerettigheter på lik linje som alle andre, fordi de heter Ola Norman og du Ali Abdul? Folk med sterke meninger må virkelig undersøke litt mer om ting før de flyr løs i media. Virkelig, learn before you speak. Nok en gang, Norge er verdens beste land å bo i for veldig få av oss. Folk må snart slutte å si det, det begynner å bli litt flaut.

//Hva er ditt syn på innvandrere i Norge? 


Kategori: Tema / Kommentarer: 3

Når er det riktig å debutere seksuelt?


Jeg vil bare begynne med å si at i dette innlegget så kommer jeg til å skrive om MINE egne meninger og synspunkter,så visst noen som leser dette ikke er enig i det jeg skriver,respekterer jeg det,fordi jeg skal ikke si at det jeg skriver nå er 100% riktig og at alle burde tenke på den samme måten som meg.Så ett av de temaene meg og venner ofte ender opp på er sex,og det er vel ikke rart,det er jo en naturlig ting å gjøre.Dessuten så er det ett ganske inntresangt tema,am i right? Og alle har jo ulike meninger om hva som er riktig og galt å gjøre når det gjelder sex og sånnt.Noen mener at man skal vente til man er 16 mens andre sier at visst man føler seg klar til å gjøre det og man har funnet en man stoler på og er trygg med,er det bare til å kjøre løpet ut.Vel jeg er enig med dem som sier at man skal ha sex når man føler seg klar,helst med en man er kjent med,stoler og er trygg på.For hvem kan da egentlig si at det er galt?Det er jo ditt eget valg,og visst du gjør en feil,så lærer du av det.Men det som er greien er at den seksuelle lavalderen er på 16 år,noen mener at den burde være høyere og noen mener den burde vært lavere.Og det er jo fint at den regelen finnes,for visst en som er eldre enn 16 har sex med en som er yngre enn 16,kan han/hun bli straffet for det,og det er jo en av de positive tingene med den regelen,den beskytter unge.Men hva skjer når det er et par,jenten er under 16 og gutten over,og de vil begge ha sex fordi de føler at de er klar,er det da galt å si at,Nei,dere kan ikke gjøre noe fordi det ikke er lov? Det høres bare helt forbanna teit ut i mine ører hvertfall.Og som sakt,regler er til for å brytes.

Så var det det med press fra vennegjengen,og det eneste jeg har å si til det er ''fuck that''.Hvorfor skal man la noen ANDRE påvirke livet ditt på den måten? Det er jo ikke de som skal dele kroppen sin med en annen for første gang er det? Joda,selvsakt kan det være skremmende å stå opp mot dem å si at nei,jeg bestemmer over min egen kropp og jeg kommer ikke til å ligge med noen bare fordi dere har gjort det.Men det er egentlig den eneste måten å stå opp mot presset på,for visst du gir etter og ender opp med å ha det forferdelig både UNDER og ETTER å ha hatt sex,så kan de ikke ta bort den smerten.Og da er det bare ditt problem.Hvem kan du da skylde på? For du kan jo ikke si at det er vennene dine sin feil at du har det forferdelig i ettertid,for det er det slettes IKKE! Man har et valg,og det gjelder bare å ta det riktige valget.Simle as that.

//Hva er dine meninger? Vente til du er over den sekuelle lavalderen eller når du føler deg klar?


hits